Amersfoort en Mechelen

De renners die afgelopen weekend in actie kwamen reden in Amersfoort of Mechelen. In beide wedstrijden was het klimmen geblazen. In Amersfoort viel Ilse helaas uit na 2 keer gevallen te zijn. Iska en de nieuweling-jongens reden de wedstrijd prima uit maar werden niet hoog geklasseerd. Lees hieronder het verslag van Iska.

In Mechelen werd een wedstrijd voor de klimmerstrofee gereden en dan is er gelijk een zeer sterk deelnemersveld aanwezig (90 renners). Gedurende de wedstrijd diverse demarrages maar telkens werden de renners weer teruggehaald. Het werd een slachting maar Wessel, Max, Cornee en Tim waren de gehele wedstrijd in de kopgroep te vinden die uiteindelijk 22 renners telde. Jesper moest helaas al vroegtijdig lossen maar Jesper is dan ook helaas niet helemaal fit. In de eindsprint zaten Wessel en Max goed voorin. Wessel werd knap 4e en Max 6e. Tim en Cornee iets verder achterin. Prachtige wedstrijd !

Verlag van Iska:

Hallo,
Gisteren een wedstrijd gereden in Amersfoort (criterium). Zonder verwachting er heen gegaan, eenmaal aangekomen begon het al een klein beetje te regenen/hagelen. In de warming up voelde de benen niet zo lekker aan. Toen wij moesten starten was het droog geworden maar het wegdek was nog nat, wat extra gevaarlijk is. Iedereen denkt nu dat het droog is en gaat als een speer de bochten door terwijl de bochten verraderlijk glad waren, dat bleek ook uit de vele valpartijen die er waren. Al in de neutralisatie ronde vielen ze al. Ik had geluk met de loting en mocht vooraan starten de eerste 3 rondes kon ik goed meekomen voorin, daarna ging het wat minder ik voelde mezelf naar achteren zakken. Misschien lag het aan een stukje bangheid voor valpartijen of te power die ontbrak in mijn benen. Ik bleef lang achter in het peloton zitten tot dat het peloton na 25 rondes flink het tempo op voerde. Ik kon het bijhouden en zag aan alle kanten mensen eraf gaan. Ik zag een gaatje ontstaan tussen mij en het peloton, elke ronde werd het gaatje steeds groter tot ongeveer 8 rondes voor het eind. Ik fietste alleen en probeerde nog bij het peloton te komen maar helaas lukte het niet.
Heb er uiteindelijk een zware training van gemaakt en als 34e over de streep gekomen van de 80 renners, met een tevreden gevoel naar huis gegaan.
Iska

Uitslag Mechelen

Uitslag Amersfoort

Foto’s Mechelen