EPZ Omloop van Borsele 28-04-2019

Ik had loting op de eerste rij, dus dat was fijn omdat je dan geen energie hoeft te verspillen aan het naar voren rijden. Na zo’n 15km gingen er twee man vandoor, zij kregen een voorsprong. Ik dacht dat dat een mogelijke vroege vlucht zou zijn, daarom heb ik er ook voor gekozen om in de tegen aanval te gaan. Samen met nog twee anderen hebben we het gat dicht gereden. Wij waren dus met z’n 5en vooruit, maar later kwamen er nog 3 man aansluiten. We bleven met zijn achten 15km voor het peloton uit, waarna we terug gepakt werden. Daarna heb ik te ver van achter gezeten om te herstellen, waardoor ik niet in de gaten had dat het peloton brak. Hierdoor kwam ik dus in de tweede groep terecht kwam. Enorm balen natuurlijk, maar ik heb er weer van geleerd. Ik weet nu dat ik na een aanval weer voorin moet aanpikken om zo altijd goed van voren te zitten. Uiteindelijk dus in de tweede groep gefinisht en een 57ste plek behaald. Daan is tijdens de koers hard gevallen, maar op karakter terug gekomen. Hij is uiteindelijk 79ste geworden. Jans zat in de kopgroep mee en heeft een mooie 28ste plek behaald. Aldert had pech en heeft de koers moeten verlaten. Erwin heeft zich helemaal kapot gereden voor zijn ploeg, was daarna leeg en heeft de koers moeten verlaten. Een mooie prestatie van de mannen. Klik hier voor de foto’s.

Gr Stijn