Healthy Ageing Tour 2019

In de HAT gingen Oriana en ik (Petra) samen met Danielle Quint en Lisa Dorussen van start. Het was drie dagen koersen. Op dag 1 een omloop van 84 km. Op dag 2 een omloop van 70 km en op dag 3 een omloop van 78 km.
Op dag 1 gingen we van start en kwamen we allemaal goed door de neutralisatie. De eerste ronde werd meteen door getrokken, waardoor een deel van het peleton op een lint werd getrokken. Lisa nam me mee naar de groep. In de 2e ronde was een grote valpartij waarbij Lisa helaas betrokken was en op een achterstand kwam. Danielle viel ook maar stapte snel weer op de fiets. Oriana en ik konden er om heen, maar doordat de weg vol lag kon je er niet meteen langs. Hierdoor was er meteen al een kopgroep waar wij niet bij zaten. Uiteindelijk belande ik in groep 2 en Oriana en Danielle in groep 4. Helaas moest Lisa de wedstrijd verlaten en gingen we de volgende dag met 3 van start.
Dag 2 was een omloop met weer veel rechte wegen. We hadden alle weersomstandigheden sneeuw, hagel, wind en kou. Dit maakte de koers zwaarder. We zaten alle drie lang in het peleton. Meerdere keren werd er flink door getrokken, maar we handhaafden goed. 1 ronde voor het eind moesten Oriana en Danielle het peleton verlaten. Allen reden we het uit en mochten de volgende dag weer starten.
Dag 3 was een rondje met iets meer bochten, maar nog steeds niet veel. Een aantal keren werd er hard doorgetrokken, helaas moest Danielle het peleton dan ook verlaten en kreeg ze een te grote achterstand. 1 ronde voor het eind werd ze er uitgehaald. Oriana en ik bleven in het peleton.
In het eindklassement werd Oriana 85ste en ik 69ste.
Het was een leuk en geslaagd weekend met iedereen. Op naar Borselle. Klik hier voor de foto’s.

Groetjes Petra