Verwaai(er)de training

‘Als je ‘s zomers wilt genieten moet je ‘s winters afzien’. Zomaar één van de  uitspraken die trainer Arjan regelmatig de wereld in slingert. Het past zo op een tegeltje in een doorsnee toilet. Vandaag was zo’n dag waarop deze spreuk van toepassing was.

Op een (zaterdag)ochtend waarop de gemiddelde Nederlander er niet over piekert om zijn bed uit te komen staan om precies 9:00 uur vijftien gedreven renners (gebracht door al even gedreven ouders) van Wielerzone Nederland klaar voor de wekelijkse duurtraining. Wie verwacht dat er geklaagd wordt over regen en wind komt bedrogen uit. Niemand die vooraf gebeld heeft met de vraag of de training wel doorgaat. Nee, een Wielerzone-renner weet dat een training altijd door gaat, ook met een stormachtige zuidwester met de daarbij behorende regen. Deze kanjers hebben maar één doel voor ogen, later in de voetsporen treden van de grote Peter Sagan of Anna Van Der Breggen. Deze bikkels laten zich niet tegenhouden door een beetje wind of regen. 100 km en 4 uur lang hebben deze mannen en vrouwen afgezien. Natuurlijk, het was koud, nat en loodzwaar, en op het moment zelf verre van leuk. Vandaag hebben we afgezien met elkaar, hebben we voor elkaar gezorgd, hebben we elkaar er doorheen gesleept. Vandaag is het ‘wij-gevoel’ gekweekt. Deze renners gaan elkaar straks helpen tijdens de koers, gaan voor elkaar door het vuur.

Bij terugkomst van de training worden we prettig verrast. Op initiatief van de achtergebleven ouders stonden er na afloop van de training twee heerlijke warme pannen soep met de nodige broodjes klaar welke gretig aftrek vonden bij de mannen en vrouwen. Wat hebben we toch weer een prachtige groep betrokken ouders bij elkaar. Ouders die hun kroost durven los te laten en de begeleiding het vertrouwen geven om met hun kinderen op pad te mogen. Lieve ouders, wat een prachtige geste vandaag, dit wordt zeer gewaardeerd, hartelijk dank daarvoor!