Wedstrijdprogramma 2019 krijgt vorm

De begeleiding van WZN is momenteel druk bezig met het samenstellen van het wedstrijdprogramma voor 2019. Buiten het nationale (klassieker)programma zijn wij op zoek naar interessante / uitdagende (meerdaagse) wedstrijden in het buitenland. Voor alle categorieën wij lijntjes uitstaan naar verschillende organisaties. Voor de meiden hebben we inmiddels ingeschreven voor de sterk bezette meerdaagse wedstrijden Healthy Ageing Tour en de EPZ Omloop van Borsele, hier hopen wij snel bevestiging van te krijgen. Ook proberen wij weer voet aan de grond te krijgen bij Gent-Wevelgem.

De nieuwelingen gaan zeker deelnemen aan de meerdaagse wedstrijd ‘Guido Reybrouck Classic’ in het Belgische Damme. Verder hebben we diverse organisaties in België aangeschreven en hebben we interessante opties in o.a. Duitsland en Luxemburg. Correspondentie is gaande en we zijn zeer positief gestemd dat er voor de nieuwelingen een prachtig programma uit gaat rollen.

Voor de junioren kunnen we nu al zeggen dat deze mannen een heel interessant jaar tegemoet gaan. Uiteraard gaan wij deelnemen aan het complete Nederlandse klassiekerprogramma. Daarnaast hebben we al van verschillende buitenlandse organisaties de toezegging dat wij mogen deelnemen. Meest in het oog springend is momenteel de meerdaagse wedstrijd ‘Ronde Des Vallées’ in Bretagne op 17 en 18 augustus. Hier zullen de mannen kennis maken met de Mûr-de-Bretagne, al regelmatig scherprechter in verschillende Tour De France etappes.  Verder is zeker dat we met de junioren deelnemen aan de Guido Reybrouck Classic (UCI 1.1), aan de zware meerdaagse ‘Ster Der Vlaamse Ardennen’ en de lastige Vlaams-Brabant Classic. In mei staat ook de fysiek zware GP Bob Jungels in Luxemburg weer op het programma. Omdat veel organisaties pas in januari de deelnemers uitnodigen zit er waarschijnlijk nog veel meer in het vat. 

Eind januari beslist de begeleiding van WZN over het wedstrijdprogramma en bepalen we waar we wel en niet heen gaan. Het nationaal programma heeft altijd voorrang (eis KNWU), met dat in ons achterhoofd gaan wij een interessant en uitdagend programma samenstellen.

Begin februari publiceren wij het definitieve wedstrijdprogramma van alle categorieën op de website. Tot die tijd nog even afwachten.