WZN in Noord-Holland

Vandaag eens een keer wat anders. Vandaag eens geen training vanuit onze vaste uitvalsbasis in Dronten of Apeldoorn. Vandaag eens wat anders dan die eindeloze kaarsrechte polderwegen met altijd harde tegenwind. En ook niet de heuvelachtige bosrijke omgeving van de Veluwe. Om onze leden tegemoet te komen die altijd maar ver moeten reizen voor een training zijn wij vandaag gestart vanuit Beverwijk. Een substantieel deel van onze renners woont in Noord-Halland, leuk voor deze mannen en vrouwen om hun trainingsomgeving eens te laten zien. Een aantal betrokken ouders had het mogelijk gemaakt dat wij vandaag gebruik konden maken van de fraaie accommodatie van wielervereniging BRC Kennemerland in Beverwijk voor omkleden, douchen en het kopje koffie. Met een tevens door een ouder verzorgde route van zo’n 110 km in het vooruitzicht staan om 10:00 uur precies 16 gedreven renners te popelen om de voeten in de pedalen te mogen klikken. Soepel manoeuvreert de groep zich over de Noord-Hollandse wegen. Prachtige en rustige polderweggetjes worden afgewisseld door pittoreske plaatsjes als Oostknollendam en Ilpendam, maar ook door grote plaatsen als Wormerveer en Purmerend.

De drie begeleiders achter de groep zitten drieënhalf uur lang te genieten en zichzelf te verbazen over wat zich voor hen af speelt. Wat een niveau heeft deze groep in korte tijd al opgebouwd. Werkelijk prachtig om te zien hoe de groep zich als een eenheid gedraagd en zich soepel over de Noord-Hollandse wegen voort beweegt.

Bij terugkomst bij BRC staat de lunch alweer te wachten op de mannen en vrouwen. De soep van Irene vindt gretig aftrek (ik zie weer een receptenrubriek aankomen) en ook de schalen met broodjes zijn binnen mum van tijd verorberd.

Dank aan Jennie, Irene, Hans en Werner voor de verzorging en het mogelijk maken van deze training. Speciale dank aan BRC Kennemerland voor het mogen gebruiken van de accommodatie.

We mogen wel stellen dat de training van vandaag zeer geslaagd is. Fietsen in een andere omgeving vraagt van renners een scherpe focus om snel en adequaat te reageren op onbekende en nieuwe situaties. Het geeft ons als begeleiding ook weer andere inzichten. Dit geslaagde uitstapje naar Noord-Holland krijgt binnenkort een vervolg in Lichtenvoorde. Vanaf daar gaan wij een route fietsen die voor een groot gedeelte door Duitsland voert. Ook willen wij deze winterperiode nog een training doen in Friesland.

Wielerzone is in beweging en dat zal Nederland weten!