Zuiderzeeronde 13-04-2019

Voor mij stond op zaterdag de zuiderzee ronde een wedstrijd van 130 km gepland het was een koude dag en het waaide opzich behoorlijk. We moesten om 09.30uur starten en ik stond redelijk achteraan en ben in de neutralisatie naar voren gereden. Toen de neutralisatie afgelopen was reed ik op de derde rij ongeveer. Het ging zoals altijd meteen 50 km per uur. Ze probeerde de hele tijd alles op de kant te zetten maar bleef er mooi bij. Ook mijn ploeg maten reden continu vooraan. Op een gegeven moment draaien we een dijk op en zat Lars iets te ver van achter en moest daardoor lossen. De rest hield het nog mooi vol en zat gewoon voorin mee te draaien. Het peloton dunde flink uit. Nadat we de grote rond gehad hadden moesten we 3 plaatselijke ronden rijden van ongeveer 15 km. We zaten nog allemaal in de eerste groep, toen we 1 ronde gehad hadden, gingen ze demarreren. Wij probeerde dat te controleren, zodat er steeds een renner van ons met een ontsnapping mee zat. In de laatste ronde reed er een groep weg waarbij Jans zat. Daarom hielden wij als WZN allemaal de benen stil en konden we gewoon meerijden. Maar ze gekregen het gat toch dicht gereden waardoor het weer op de kant ging. Maar er werd weer gedemarreerd door 6 man en weer zat daar Jans bij. Vincent en ik bleven over in het, wat je een, peloton kan noemen. Daan was gelost en Tjipke ook. Al met al heeft Jans een 6de plaats, Vincent werd 28ste, ik 32ste. Ik ben op zich best tevreden want kom van ver. Nu kan ik hier weer verder op bouwen. Klik hier voor de foto’s.

Groet Tycho