Materiaal

Hieronder ziet u de materialen vermeld staan waarin Forte Wielerzone Nederland haar koersen rijdt.
FORTE Sportswear ontwerpt, creëert en produceert functionele sportkleding gericht op de behoeften van de sporter. Van recreatieve sporter tot topsporter: FORTE Sportswear levert technisch hoogwaardige sportkleding. FORTE Sportswear maakt alle ontwerpen zelf. Tevens passen wij met enige regelmaat de patronen aan om de pasvorm met de nieuwste materialen te waarborgen. De kleding wordt door gediplomeerde naaisters in Polen verantwoord in elkaar gezet. In Polen heerst nog een echte textielcultuur waardoor er veel kennis is over deze specifieke ambacht.
VAN DAGELIJKSE TRAININGSRITTEN TOT AAN JE BELANGRIJKSTE RACE VAN HET JAAR. DEZE LICHTGEWICHT, STIJVE EN ULTRA-EFFICIËNTE COMPOSITE MACHINE BIEDT PURE RACEPRESTATIES OM JOUW PODIUMAMBITIES WAAR TE MAKEN. Het Advanced-grade composite frame minimaliseert het gewicht zonder dat de beste stijfheid in zijn klasse eronder lijdt. Daarom brengt de TCR Advanced Pro je in een positie om te winnen. De legendarische Compact Road racegeometrie koppelt hoge wendbaarheid aan een agressieve zithouding, terwijl de OverDrive 2 voorkant zorgt voor messcherpe stuurprestaties. De Variant zadelpen versoepelt het rijgedrag waardoor je een afgerond pakket krijgt waarmee je van start naar finish vliegt. BELANGRIJKSTE KENMERKEN: LICHTGEWICHT EFFICIËNTIE: De composite frameset is enorm licht zonder dat het ten koste gaat van de bracketstijfheid en trapefficiëntie. PROFESSIONELE HERKOMST: Door de beproefde geometrie, de nauwkeurige stuureigenschappen en stijfheid is dit frame-ontwerp de eerste keuze voor klimmers en klassementsrijders die deelnemen aan de Giro d'Italia, Tour de France en andere belangrijke races over de hele wereld. SNELHEID EN COMFORT: De Variant composite zadelpen en het Giant WheelSystem met tubeless banden zorgen samen voor een soepel rijgedrag en lage rolweerstand.
Het Bontrager Race Lite TLR wielset is een behendig, lichtgewicht wiel set voor op de weg. De wielen zijn zeer geschikt om te gebruiken met draad- en vouwbanden, maar het is ook mogelijk om gebruik te maken van een tubeless systeem. De Race Lite TLR wielen zijn uitstekend geschikt voor zowel wedstrijden als training. De wielen van Bontrager zitten vol met de laatste technologiën. De Race Lite TLR maakt gebruikt van een Stacked Lacing technologie en een asymmetrisch spaakpatroon wat zorgt voor meer stijfheid.
De kask Valegro. Het profiel van de van polycarbonaat vervaardigde VALEGRO-schaal is door de ingenieurs van KASK getest en geoptimaliseerd, waarbij gebruik is gemaakt van een windtunnel voor optimale resultaten op het gebied van thermo-koelingsprestaties. De VALEGRO voorziet in geavanceerde ventilatie en weegt slechts 180 g (maat S). Dit nieuwe ontwerp biedt maximale koeling via 37 ventilatieaten met nieuwe ademende, sneldrogende voering. De 5 mm dikke laag snel werkende thermisch gevormde driedimensionale voering is antistatisch, bacteriostatisch, warmteregulerend en vochtoverbrengend dankzij het gebruik van Resistex-koolstof. Naast deze toonaangevende technologie draagt ook het kinkussen met ecolederen riemptje bij aan een helm die de hele dag comfortabel te dragen is.