NK- nieuwelingen 23 juni 2019

´s Ochtend vroeg was het al meteen warm in Dongen. We verzamelen en nemen de plannen door. Het doel was dat een van ons op het podium zou eindigen. Hierna zijn we de rugnummers gaan ophalen en hebben we onze reservewielen afgeleverd. Alle fietskleding aan doen en het rugnummer opspelden. Tijdens het in fietsen hebben we de kasseien strook nog twee keer gereden. Daarna terug naar de bus bidons, reepjes en gelletjes halen. Op naar de start. Bjarne, Jente, Mark en Björn stonden op de eerste rij. Nick op de derde rij, Sven rond de vierde rij, ik stond op de achtste rij en Olivier en Siebe rond de twaalfde rij. 

Na het startschot werd er meteen al hard gekoerst. De eerste keer over de kasseien was echter een slagveld. Na de eerste keer had ik jammer genoeg al flink last van steek in mijn rechter zij. Maar de koers gaat gewoon door. Het peloton dunde steeds meer uit. Halverwege de koers ontsnapte Jente met nog 4 renners. Ze kregen steeds meer ruimte maar na een paar ronden waren ze helaas alweer terug gepakt. Nog geen ronde later reden er weer twee weg. Hier zat niemand van ons bij. Ze kregen een grote voorsprong van zo’n dertig seconden. Deze jongens werden 2 ronden voor de finish weer terug gepakt. Op naar de laatste ronde waar van alles gebeurt. In het peloton zo’n 6 km voor het einde is er een valpartij aan de linkerkant van de weg. Mark zat bij deze valpartij. Ondertussen hebben 5 man het ruime sop gekozen. Wij hebben deze slag jammer genoeg gemist. Later voor het eind rijden er nog 5 man weg. Ook die slag hebben we jammer genoeg gemist. Dus 10 man in de kop van de koers die het wel gingen halen. De 10 man redden het tot aan de streep en wordt er nog gesprint voor een top 20 positie in het peloton. Tibor Del Grosso wordt Nederlands Kampioen.

Wij hebben een paar slagen gemist waardoor er niemand van ons in de kopgroep zat. Jente heeft het nog leuk geprobeerd aan te vallen. Nick was helaas ook gevallen eerder in de race. 

Het was een zware en leerzame dag. Geschreven door Jesper.