Omloop door het land van Bartje 18-05-2019

Afgelopen zaterdag 18 mei om 7:15 moest iedereen zich melden in Gieten.
Er stond een mooie klassieker op het programma: Omloop door het land van Bartje. Om 7:20 was iedereen er en konden we beginnen met de voorbereiding. De koers werd   doorgenomen met de renners en de ploegleider vertelde hoe en was we gingen doen. Daarna gingen we infietsen, even een paar sprintjes trekken en toen weer teruggingen naar de bus om onze benen in te smeren om onze benen lekker warm te houden. Om 8:45 moesten we naar de start voor de loting en verzetscontrole. Ik had het nummer 6, helaas moest ik helemaal achteraan staan. Maar opzich heb ik daar niet zoveel moeite mee. 5 minuten later begon de wedstrijd met 1km neutralisatie. Daarin was ik al zo ver naar voren gefietst dat ik op de tweede rij zat. Na die 1ekm begon de wedstrijd echt gelijk volle bak koers en ik zat goed voorin dus ik ging goed mee. De eerste 5km heb ik met nog een paar andere jongens de hele tijd volle bak gereden maar diep in mijn achterhoofd wist ik dat er op 13km een zware kasseienstrook aan zat te komen, daarom deed ik ff een tandje minder. 8km later waren we bij de kasseienstrook die ik als 7eop draaide. Naast mij reed een andere rennen maar hij had al snel door dat hij daar niet moest fietsen. Voor mij reed iemand lek en toen lag ik 5e. Na 2km was de kasseienstrook klaar en was er een scherpe bocht naar rechts, ik keek achter me en zag dat we weg waren gereden met 22 man. Totaal niet verkeert, alleen we moesten nog 65km. Vervolgens 30km weer volle bak gereden om weg te blijven van het peloton en dat lukte. Met nog 35km te gaan was het gat naar het peloton 1min en daarom gingen we iets rustiger fietsen. Met nog 5km te gaan was het gat opeens 15sec, waarvan iedereen schrok, dus moesten we weer volle bak rijden. In de laatste 2km reed er een ploeggenoot van mij weg, maar die werd helaas 500m voor de finish teruggepakt. Toen kwamen mijn andere twee ploegmaten naar voren om te sprinten dat ging aardig goed Bjarne werd 1e, Mark 3e, zelf werd ik 14de .  Jesper 22ste, Maarten finishte in de tweede groep en Nick finishte in de derde groep.  Een mooi podium dus. 10 min later snel met z’n allen naar de huldiging. Een mooie en geslaagde dag voor onze ploeg. Daarna lekker naar huis. Klik hier voor de foto’s.

Groet Sven