Tour de Lasalle 15-06-2019 – 16-06-2019

Vandaag 15 juni, dag 1 van tour de Lasalle. We begonnen met een tijdrit. Ik had er zin in vandaag! Bij de start kreeg ik mijn schoen niet in mijn pedaal door een defect. Vervolgens langs de dijk met veel wind en regen, heb ik uiteindelijk mijn klik toch in mijn pedaal gekregen. Daarna verkeerd gereden zoals veel anderen. Na 4 km was het einde in zicht en eindigde ik als 27e. ‘S middags weer gestart  aan een criterium, 12 rondes te gaan. Slechte start waardoor ik niet kon meekomen. In de 1e ronde was alles al kapot gereden en werden wat groepjes gevormd. Daardoor heb ik aan kunnen sluiten bij een groepje. Maar die heb ik helaas moeten laten gaan waardoor ik in een groepje achter mij terecht kwam. Na 5 rondes reed ik lek en de wielwissel duurde erg lang waardoor ik een flinke achterstand had opgelopen en niet meer aan heb kunnen sluiten.

Vandaag 16 juni, stond dag 2 van tour de Lasalle op het programma met een criterium. Dit was een kort rondje van ongeveer 1.5 km. Na de start, die prima ging, redelijk voorin de bocht ingegaan. Na 10 ronden was de sprint voor de premie, meegereden met het peloton maar niet mee gesprint omdat ik te ver van achteren zat. Vervolgens werd de sprint doorgetrokken en probeerden er steeds renners weg te komen.Gelukkig werden ze deze stuk voor stuk weer terug gepakt. Na 20 ronden weer een premie sprint. Deze sprint viel stil en werd niet doorgetrokken. Toen heb ik geprobeerd zo ver mogelijk naar voren te komen. In de laatste ronde zat ik halverwege het peloton en kwam ik in de finishstraat goed naar voren. Ik heb super hard gesprint en daardoor een mooie 7e plaats behaald. 

Groetjes Indy