Wielerweekend Roden 15 en 16 juni 2019

Wielerweekend Roden

In het weekend van 15 en 16 juni reden we met een ploeg van 6 man het wielerweekend Roden. Dit deden we met de volgende renners: Jente Klaver, Mark Groeneveld, Jesper Melle Rozema, Maarten Hamminga, Bjarne Hemme en, plaatselijke hero, Björn Koster.

De eerste dag stonden er 2 wedstrijden op het programma met een samengevoegde afstand van 105km, namelijk een ploegentijdrit van 20km en een klassieker van 85km met 2 gravelstroken in elke omloop, waar we er 2 van reden. De ploegentijdrit in mijn groepje ging erg goed, Mark, Jente en ik draaiden lekker in het begin totdat Mark last kreeg van zijn rug en helaas in het wiel moest gaan rijden en nog maar een gelimiteerd aantal kopbeurten kon dan. Ondanks deze tegenslag pakten Jente en ik het samen op en draaiden lekker door. Mark deed nog een paar goede kopbeurten en met z’n 3en kwamen we over de finish met de snelste tijd met een voorsprong van 37 seconden. Het andere team met de eerstejaars nieuwelingen reden een erg sterke tijdrit met een 4etijd op 59 seconden van ons.

Ongeveer 2-3 uur na de finish van de tijdrit begon de klassieker al weer. Mark, Jente en ik begonnen deze klassieker als 1, 2 en 3 in het klassement met een goede voorsprong. Met zijn 3en hadden we de opdracht gekregen om niemand te laten rijden en ons klassement te verdedigen. De aanvallen die kwamen hielden we tegen. Toen besloot Björn Koster na 15km solo weg te rijden. Er ging 1 iemand van een andere ploeg achter aan en samen met een jongen van dat team zijn we 4 breed op de weg gaan rijden zodat niemand er langs kon en toen hadden ze al snel een fikse voorsprong. Ondertussen was de voorsprong zo groot dat we weer zijn gaan koersen, met het tempo dat het peloton reed leek het er erg op dat we ze gingen terugpakken. Toen reden er weer 2 weg die aansloten bij Björn en een tijdje met z’n 3en weg waren. Uiteindelijk kon 1 van de andere ploeg het niet meer bijhouden en reden ze nog met z’n 2en. Het peloton kwam nog een keer erg dichtbij maar niet dichtbij genoeg. Op de gravelstrook werd het nog een keer helemaal uit elkaar getrokken en werd het peloton ongeveer 3 groepjes. Zelf zat ik in het begin bij de 1egroep maar door de inspanning die ik had geleverd kon ik het niet meer volgen en liet ik me afzakken naar de 2egroep. Björn bleef weg en ging samen met Raphaël Mouton sprinten voor plek 1 en 2. Na Björn zijn inspanning kon hij nog amper sprinten en werd hij netjes 2een pakte hij de 1eplek in het algemeen klassement. Jente werd 4een hield stand op zijn 3eplek algemeen. Jesper werd 33e, Mark 49een ik 50e, Maarten Hamminga had een aantal keer pech en heeft helaas een DNF gehaald.

Op dag 2 staat er een criterium op het programma met een rondje van 2,5km  waarvan we 16 rondjes rijden. We hadden als opdracht gekregen dat we niemand mochten laten rijden, met een extra uitroepteken bij rugnummer 88, de voornaamste rivaal van Koster. De hele koers hebben we mooi voorin gekoerst en hebben we de koers gecontroleerd. Een aantal ronden voor het eind verlas Björn het wiel van 88 en probeerde die weg te rijden, zodra ik zijn nummer zag ben ik er direct achter aan gegaan. Hierdoor kwam hij niet weg en liep het criterium uit op een massasprint. Waarin Max Mosmuller van WV Schijndel 1ewerd, Mark werd 2een ik 3e.Jente wed 18ena de sprint te hebben aangetrokken voor mij, Björn werd 21e, Jesper 50e, Maarten 86e. In het algemeen klassement werd local hero Björn Koster eerste en Jente 3e.